Korfbal is … een mooie sport, een eeuw oud in België...

 

De enige gemengde ploegsport...

Samen uit, samen thuis...

Topsport...

Spectaculair, veelzijdig...

Samenwerking...

Schijnbewegingen, fysieke conditie

Balvaardigheid...

Snelheid...

Een opvoedende sport...

Een recreatieve sport...

Binnen en buiten...

Clubleven, gezelligheid...

... Tof

 

Dus waarom korfbal spelen?


  • Korfbal is een van de meest allround sporten, zowel op fysiek als mentaal vlak. Op fysiek vlak, omdat arm-, been- en rugspieren ontwikkeld worden. Op mentaal vlak, omdat concentratie, zelfvertrouwen en stressbestendigheid aangescherpt worden.
  • Korfbal is een ploegsport, zodat de kinderen van jongs af aan leren om te gaan met leeftijdsgenootjes op een leuke, sociale manier.
  • Korfbal is een gemengde sport. Kinderen leren op jonge leeftijd omgaan met het andere geslacht en kunnen zo op een zeer evenwichtige manier opgroeien.
  • Korfbal is een familiesport: ook de mama’s en papa’s kunnen actief lid worden in allerlei recreatieve reeksen.
  • Korfbal is een sociale sport: om de sociale banden te smeden binnen en tussen de verschillende leeftijdscategorieën worden er regelmatig leuke nevenactiviteiten georganiseerd.  Zo zie je maar, er is voor ieder wat wils!
  • Een korfbalveld bestaat uit twee vakken. In elk vak staan 2 spelers en 2 speelsters van elke ploeg. Doelpunten worden gescoord door de bal in de korf van de tegenstander te werpen. Bij korfbal ligt de nadruk op goed een teamverband en niet op individuele topprestaties.
  • Ons seizoen bestaat uit een VELD competitie in 2 delen en een ZAAL competitie. De VELD trainingen starten in de loop van de maand augustus en stoppen eind oktober. Van november tot half maart spelen we in ZAAL en van maart tot einde mei, opnieuw op het VELD.
  • Elke Belgische korfbalclub is aangesloten bij de Belgische Korfbalbond (KBKB). Er zijn meer dan 7000 leden aangesloten. Website https://www.korfbal.be
  • Onze Sportverzekering loopt via ARENA en daardoor is elk lid dus ook verzekerd tijdens sport- en andere activiteiten van de club.

 

Waarom korfbalspelen bij Scaldis?

 

Scaldis S.C. Vzw is ontstaan op 1 april 1920, uit de Omnisportvereniging Scaldis. Zij was de eerste korfbalclub in ons land. Ondertussen bestaat onze club al meer dan 100 jaar !!!, en ze bruist als nooit tevoren. Onze kleuren zijn Oranje-Blauw. Wij staan beter bekend als de “Leeuwen” of de “Royals”. Dit hebben we te danken aan onze status van oudste club van België. Met meer dan 170 leden en vele enthousiaste aanhangers, behoren wij tot de top van het korfbalgebeuren in België. Onze fanions spelen in de Promoleague, zowel op het veld als in de zaal, maar het doel blijft nog steeds om terug te stijgen naar de Topleague! Door middel van een doorgedreven jeugdwerking proberen wij ons te verzekeren van talent uit eigen rangen.  Dit is essentieel voor het voortbestaan van onze vereniging, zowel op sportief als extra sportief vlak.  Ook naast het veld worden tijdens het seizoen vele activiteiten georganiseerd, die vele mensen naar onze thuislocatie op het Wilrijkse Plein brengen.

 

Palmares:

10x Veldkampioen:  ‘22, ‘23, ‘24, ‘25, ‘26, ‘27, ‘30, ‘65, ’91 ,‘09  

5x Zaalkampioen:  ‘68, ‘69, ‘70, ‘10 , ‘14 

2x Winnaar beker van België:  ‘12, ‘13

 

Huidige Locatie:

Wilrijkse Plein, Vogelzanglaan 6 , 2020 Antwerpen

Foto Kantine

Vanaf Juli 2018 vertoeft onze club in een van de modernste sportcomplexen van de regio. Dit complex is een blikvanger in de Antwerpse sportwereld. Niet alleen Scaldis, maar ook vele andere clubs vertoeven in en rondom dit complex. Wij spelen daar op kunstgras en tijdens de wintermaanden in de sporthal van het complex. In het moderne gebouw beschikken wij over een mooie cafetaria met een leuk zonneterras, waar ook niet-korfballers meer dan welkom zijn. Onze naaste buren zijn Korfbalclub Verde, Rugbyclub ARC en Hockeyclub Olympia. 

Vanaf de leeftijd van 3 jaar kan je bij ons terecht bij de U5-ers, maar jeugd van alle leeftijden zijn welkom! Ook sportieve ouders/leden zijn welkom om in een “Gewestelijke reeks” te spelen. Onze kern is een selectie van onze beste spelers, zij worden ook wel “fanions” genoemd en wij werken er hard aan dat onze eigen jeugd uiteindelijk in die kern terecht komt.

 

Iedereen welkom als SCALDIAAN…en ...hoe jonger hoe liever !!!